TERUGBLIK OP

2021

HE! Wat leuk dat je
ons jaarverslag
opent!

Helaas is het jaarverslag beter te zien op je PC, dus sla snel de laptop open of start je pc!

Bekijk je het jaarverslag op je Tablet? Draai dan je scherm om!

Kennis en Informatie

De Bibliotheek stelt kennis en informatie ter beschikking.

Lokaal historisch erfgoed onder de aandacht brengen

Tussen juni en september zijn in samenwerking met Stichting Oer-IJ acht fietstochten onder leiding van een gids georganiseerd, waaraan 80 mensen deelnamen.

Tussen april en half september organiseerden we in samenwerking met de bibliotheken Heiloo en Kennemerwaard en Stichting Oer-IJ een schrijfwedstrijd, een fotowedstrijd en een schilderwedstrijd met als thema Ode aan het Oer-IJ-landschap. In totaal waren er meer dan 100 inzendingen.

 

Zelfredzaamheid van ouderen verhogen

Het verhogen van de zelfredzaamheid van ouderen in ruime zin en ouderen een podium bieden voor ontmoeting is een belangrijk doel voor de maatschappelijke bibliotheek. Ondanks corona zijn er in de Bibliotheek waardevolle ontmoetingen en informatieve bijeenkomsten georganiseerd die de zelfredzaamheid verhogen. Nu en dan konden ouderen gelukkig toch ook nog terecht bij het Digitaal Inloopspreekuur.

 

Digitale inclusie

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is een belangrijk middel om burgers te helpen hun weg te vinden in de digitale samenleving en om de digitale inclusie te vergroten. Dankzij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) vonden meer unieke bezoekers de weg naar de Bibliotheek. In 2021 stelden burgers uit Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk en Uitgeest daar 201 IDO-vragen.